Vlaams Belang Turnhout laakt de houding van de NMBS inzake het stationsparkeren

Het Vlaams Belang Turnhout nam met verbijstering en ongeloof  kennis van het eigengereide optreden van de NMBS om de nieuwe parkeertarieven aan het station in extremis en zonder overleg nog te verhogen met 60 euro per jaar en vertolkt daarmee het grote ongenoegen bij tal van pendelaars.

Dit gaat in tegen alle afspraken. Het stadsbestuur heeft altijd meegedeeld dat 200 euro per jaar de richtprijs was en dit na herhaaldelijk overleg met de NMBS.

De NMBS is dus een onbetrouwbare gesprekspartner, zoveel is duidelijk, en heeft er dus geen boodschap aan zich te houden aan afspraken.

De Vlaams Belang-fractie zal deze aangelegenheid dan ook agenderen op de komende gemeenteraad en het stadsbestuur vragen om deze ‘contractbreuk’ zonder pardon aan te klagen.

Na de stiefmoederlijke behandeling naar aanleiding van de nieuwe dienstregeling in september en het minderwaardige materieel waarmee treinreizigers het moeten stellen, is deze eenzijdige en onbegrijpelijke beslissing de zoveelste slag in het gezicht van de pendelaar die genoodzaakt is met de trein naar het werk te moeten reizen, en die dat bovendien via Turnhout moet doen…

Het Vlaams Belang zal de gemeenteraad dan ook oproepen om over te gaan tot een nieuwe gezamenlijke actie over de partijgrenzen heen.

Paul Meeus

Fractievoorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...