VB nog maar eens uitgesloten

Het H. Graf organiseerde alweer zijn zgn. ’politieke dag’ met politieke vorming en debat. Alleen doen ze dat daar op een bijzondere manier. Voor die school bestaan sommige mensen gewoon niet…
Het is overigens niet de eerste keer, want tijdens de eerste week van mei hield men in het H. Graf ook al een zogenaamd democratisch debat zonder het Vlaams Belang. Democratie–met-blinde-vlek dus. Een vijfde van de Turnhoutse kiezers telt voor deze school gewoon niet mee.
Het is evenwel zeer uitzonderlijk dat het Vlaams Belang nog geweigerd wordt op debatten. Veelal vindt men het gewoon ondemocratisch om de grootste Vlaamse partij en de tweede grootste partij van deze stad “weg te denken” uit een democratisch debat. Het pleit in ieder geval voor de kritische geest van de leerlingen dat zij deze praktijken openlijk betreuren. Klaarblijkelijk is hun democratisch aanvoelen groter dan dat van hun directie. En als we al 9 % halen zonder één letter te mogen komen zeggen, wat moet het dan zijn als we wel komen…?! Daar zal het schoentje wel wringen.
Anders was het op de Handelsschool in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Daar mocht het Vlaams Belang op een normale en democratische manier zijn zeg doen en werd er de tweede grootste partij met 23,8 % van de stemmen. Niet iedereen van de tegenstrevers was daar blij mee, maar iedereen aanvaardde het spel van de democratie. Meer moet dat toch niet zijn?!

(U vindt een verslagje over die dag in de Gazet van Turnhout: www.turnhoutblogt.be)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...