VB blijft grootste partij

Het Vlaams Belang blijft de grootste partij in Vlaanderen. Tot spijt van wie ’t benijdt. Dat is de conclusie van een recent rondje opiniepeilingen. In ‘De Stemmenkampioen’ bereikt het Vlaams Belang zijn hoogste peil ooit: 27,5 %. Dat is een stijging met 0,7 % in één maand.

De rel rond de Deense cartoons, het boek van Jean-Marie Dedeckerde en de blunders van Freya Van den Bossche drukten hun stempel op februari én op de peiling. Zoveel is duidelijk. Het kartel SP.A-Spirit deelt in de klappen en daalt naar 17,3 %. De VLD zakt nog verder weg: van 15 naar 14,7 %…

“Het feit dat Dedecker wel elke dag op televisie is en in de kranten staat, maar genegeerd wordt door zijn partij, heeft een deel van zijn kiezers naar het VB gedreven”, klinkt het in een opvallende analyse. De strategie om Dedecker af en toe wat stoere rechtse uitspraken te laten doen, terwijl de VLD-top nog altijd op het linkerbaanvak rijdt heeft zijn houdbaarheidsdatum bereikt… De rechtse VLD-kiezer haakt af (voor zover hij dat nog niet gedaan had) en stemt straks wel voor het origineel.

O ja, dan was er nog de peiling van VRT en De Standaard. Die geven alweer een verlies voor het Vlaams Belang. Dat doen ze trouwens altijd. Net zoals ze er ook steevast mijlenver naast zitten. Tel al het verlies samen dat VRT en De Standaard de voorbije jaren hebben voorspeld en het Vlaams Belang bestond niet eens meer…Meer woorden gaan we aan die kolder dus niet vuil maken.

Toch nog dit: in zijn commentaar bleef Ivan De Vadder volhouden dat “het kartel van CD&V en N-VA de grootste partij blijft”. Dat is de ‘newspeak’ van Devadder en de VRT, of hoe maak je jezelf oeverloos belachelijk. Een “kartel” dat de grootste “partij” blijft… Hoe verzinnen ze het?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...