Vandaag in Gazet van Antwerpen

Paul Meeus trekt lijst Vlaams Belang

Vlaams Belang Turnhout trekt op 8 oktober naar de kiezer met de drie uittredende gemeenteraadsleden Paul Meeus, Leo De Heldt en Lieve Driesen op kop. De partij wil de rechtse kiezer overtuigen met een programma dat streeft naar een veilig en sociaal beleid.

Vlaams Belang komt net als bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2000 met een onvolledige lijst aanzetten, maar die telt met 23 kandidaten wel meer namen dan de vijftien van zes jaar geleden. De drie huidige raadsleden bezetten de eerste drie plaatsen. De lijst bevat daarnaast heel wat jongeren en andere nieuwkomers.

Opvallend is de vertegenwoordiging van Vlaams-nationalisten. Renaat Decoster staat op de vierde stek, ex-VU-ster Klara Hertogs trekt de tweede kolom (plaats 13) en haar oud-partijgenoot en tandarts Wim Peeters duwt de lijst.

Het Vlaams Belang heeft een uitvoerig programma opgesteld, dat accenten legt op de veiligheid in de stad, de regionale functie van Turnhout en het sociale beleid. De partij hoopt de huidige vier zetels te behouden, maar steekt niet onder stoelen of banken dat ze eigenlijk droomt van vijf of zes verkozenen.

(door Hans Otten)

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...