Van kantoor naar de Kempen

Ondertussen steek ik reeds twee weken in een werkplunje om borden te gaan plaatsen, affiches te gaan plakken en nog allerhande verkiezingskarweien uit te voeren. Ook het verzamelen en het nazicht van de voordrachtsaktes uit twee regio’s was geen sinecure.

Het is eens wat anders voor een wetenschappelijk medewerker van de Kamerfractie die zich anders in de stilte van een kantoor vooral bezighoudt met wetsvoorstellen, resoluties, politieke nota’s enzovoort.

Vorige week werd er raar opgekeken toen het bericht de hoogste partijregionen had bereikt dat ik samen met nog zo’n bureauzitter, collega en vriend Dirk Crols, maar liefst tien borden op een vijftal uren in tuinen had neergepoot, én … dat ze onwrikbaar overeind bleven. Men gaf het ons voordien nooit aan, maar het was gebeurd. De lachers trokken aan het kortste eind…

Leuk werk is het en ook een beetje fysiek afzien. Maar bij het leven van een partijbeest hoort het allemaal bij. Het is overigens best eens aangenaam om “in het veld” met onze militanten en sympathisanten op te trekken.

“Mannen met witte boorden uit Brussel” die nu met vuile handen nagels kloppen, gaten in de grond boren, palen vastzetten, de papborstel hanteren,… Het is eens wat anders. “Mot kunne!” en “Goe bezig!”

Paul Meeus
1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...