Vakbondsman naar Vlaams Belang

Op 19 mei 2006 verwelkomde het Vlaams Belang op deze webstek het CD&V-gemeenteraadslid Magda Soetens in zijn rangen. Zij voelde al langer aan dat haar ideeën eigenlijk consequenter werden verdedigd door onze partij. Toen al werd voorspeld dat er nog zouden volgen.

Vandaag maakt de heer Guy Dirckx zijn overstap bekend naar het Vlaams Belang. Guy Dirckx is uittredend districtsschepen voor het kartel CD&V-N-VA. Hij zet zich in de toekomst geheel in voor het programma van het Vlaams Belang.

Zijn keuze voor het Vlaams Belang noemt hij een zeer logische stap. Zowel het onafhankelijkheidsstreven als de standpunten van het Vlaams Belang inzake veiligheid en immigratie spreken hem wel aan. In een interview met Guido Tastenhoye merkt hij op dat hij “in al die jaren dat (hij) het Vlaams Belang kent, niemand ooit racistische taal heeft horen spreken. Wel wordt de juiste analyse van de problemen gemaakt.”

Hij heeft geen vertrouwen meer in N-VA en in Bart De Wever, want “de N-VA is zogezegd voor Vlaamse onafhankelijkheid, maar de leiding heeft gekozen voor een kartel met CD&V, en nu spreekt voorzitter Bart De Wever nog slechts van een “geleidelijke” onafhankelijkheid, maar dan zijn we vertrokken voor 50 of 100 jaar. Ik heb geen vertrouwen in Bart De Wever. Begin februari 2004 zei hij op een congres in Hasselt dat we nooit een kartel zouden vormen met CD&V, en enkele dagen later, op 14 februari 2004 was het kartel een feit”.

Is het trouwens niet cynisch dat CD&V juist nu uitpakt met Philip Heylen als lijsttrekker, lid van de belgicistische organisatie B-plus?

Guy Dirckx is ook vakbondsman, hij is vakbondsafgevaardigde voor het CCOD, sector financiën. Of hij dan geen schrik heeft dat hij zijn lidmaatschap zal verliezen? “Ja, ik verwacht dat, want iemand die op de lijst van het Vlaams Belang staat, willen ze niet in het ACV. Ik noem dat pure uitsluiting. Het Vlaams Belang is absoluut niet tegen vakbonden, het is wel voor rechtspersoonlijkheid voor vakbonden, maar dat is al het geval in Nederland en Duitsland. Werken ze daar soms slechter? Ik dacht het niet.”

Guy Dirckx laat zich niet stoppen. Hij stelt zijn rijke expertise graag ter beschikking van het Vlaams Belang dat hij in het verleden al heeft leren kennen als een constructieve oppositiepartij. En hij twijfelt er tenslotte niet aan dat het Vlaams Belang – als het door de kiezers hiervoor wordt gelegitimeerd – goed zal regeren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...