Uitgaansverbod voor -12

Dinsdag besprak commissie 1 de wijzigingen in het UGP (Uniform Gemeentelijk Politiereglement). In het oog springt  een verbod uitgevaardigd voor jongeren onder de 12 jaar om zich ’s nachts op straat te begeven zonder volwassen begeleiders. Het is de eerstge keer dat een Vlaamse stad of gemeente een dergelijk uitgaansverbod voor minderjarigen invoert.


Wie de nieuwe regel aan zijn laars lapt en als minderjarige onder de 12 toch ’s nachts de straat optrekt, kan zijn/haar ouders opzadelen met een administratieve boete van 50 tot 250 euro.

Vorige zomer veroorzaakten heel wat zogenaamde ‘hangjongeren’ overlast in de Turnhoutse binnenstad. Helaas waren daar ook heel wat jonge kinderen bij met een lagere-schoolleeftijd. Met de nieuwe maatregel worden ook hun ouders geresponsabiliseerd.

Het Vlaams Belang juicht deze maatregel toe en stelde tot zijn tevredenheid vast dat in commissie 1 geen enkele fractie zich tegen de maatregel verzette. Op de gemeenteraad van 30 juni zullen wij deze maatregel dan ook mee goedkeuren.


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...