Toch naar Raad van State

Er komt dan toch een onderzoek van de Raad van State naar de vermeende inbreuken van het Vlaams Belang tegen de ‘Rechten van de Mens’ en de fameuze antiracismewet. In december werd nog met zo’n klacht gedreigd en SP.A en Spirit verleenden daarvoor graag hun politieke steun aan de corrupte maffiabende van de Parti Socialiste. Uiteindelijk woog het dossier toch iets te licht en het leek er dan ook even op dat alles met een sisser zou aflopen. Maar daar werd snel een mouw aangepast.

De multiculticlub Kif Kif legt vandaag een afgewerkt dossier voor aan de partijen die voorstander zijn van een nieuwe juridische oorlog tegen onze partij. Binnen zes maanden moet de Raad zich uitspreken. De Raad van State kan de partijfinanciering voor minimaal 3 maanden en maximaal 1 jaar intrekken. In Gazet van Antwerpen van vandaag krijgen de initiatiefnemers Tarik Fraihi en Danny Neudt een forum van een hele bladzijde om hun grote gelijk aan te tonen. Plaats voor een weerwoord van het Vlaams Belang is er niet. Mogen we dat – we zullen beleefd blijven – journalistiek niet netjes noemen?

En net vandaag rolt ook onze nieuwe brochure ‘Van Vlaams Blok naar Vlaams Belang – kroniek, analyse en nasleep van een politiek proces’ van de pers. In hun brochure maken Ludo Leen en Tom Van den Troost brandhout van het bewuste proces en de argumentatie van de rechters.
De auteurs tonen aan dat het Vlaams Blok het slachtoffer werd van een zorgvuldig geplande politieke moord. De bestaande wetten werden aangepast en op het lijf geschreven van het Vlaams Blok, met de uitdrukkelijke bedoeling om een oppositiepartij die men in de stembus niet kon afstoppen gerechtelijk te liquideren. De auteurs tonen aan dat het zogenaamde ‘racisme’ niet meer dan een goedkoop alibi was van het Belgische establishment om een succesvolle Vlaamse onafhankelijkheidspartij te verbieden.

Het gaat er in dit land niet om wát je zegt, het gaat er om wié het zegt. Dat mag blijken uit vele citaten van politici uit binnen- en buitenland. Dat een aantal voorstellen waarvoor het Vlaams Blok door Belgische rechters werd veroordeeld intussen in het buitenland worden verdedigd en uitgevoerd, roept vragen op bij de ernst van het arrest en bij de onafhankelijkheid van de rechters.

Bijzonder leuk en veelzeggend in de brochure is een VLD-verkiezingspamflet van midden jaren negentig, waarin niemand minder dan Guy Verhofstadt onomwonden zegt: “De vreemdelingen moeten zich aanpassen aan onze zeden en gewoonten en niet omgekeerd. Wie zich niet wil aanpassen, moet terugkeren.” Hallo mijnheer Verhofstadt? Hallo mijnheer Fraihi? Het Vlaams Blok werd voor die boodschap veroordeeld. Guy Verhofstadt werd eerste minister… Daarmee is alles gezegd.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...