Spaarvarkenactie in Turnhout!

Zaterdag deelden Turnhoutse mandatarissen en militanten zo’n 2000 grote spaarvarkens uit aan voorbijgangers in de Gasthuisstraat. Na onze vlaggenactie voorbije zomer werd ook deze actie een groot succes. Eens te meer ontvingen we van tal van mensen aanmoedigende boodschappen en opgestoken duimen.

Vlak voor de start van de sperperiode van de Vlaamse en Europese verkiezingen pakt het Vlaams Belang immers uit met een opvallende stunt: in heel Vlaanderen verdeelt onze partij spaarvarkens met bijpassend opschrift.  Daarnaast staat ook de VL-krant, die verspreid wordt op 2,4 miljoen exemplaren, in het teken van deze campagne. 
De campagnewebstek vindt u op www.vlaamsgeldinvlaamsehanden.org.


“Belgisch taboe”

De miljardentransfer van Vlaanderen naar Wallonië blijft een van de grootste taboes van het Belgische koninkrijk. Verschillende studies – onder andere van de KBC Bank en de Vlaamse administratie – ramen de transfers op minstens 6 miljard euro. Berekeningen van de Vlaams Belang Studiedienst, die rekening houden met de transfers via de federale staatschuld, komen op een totale transfersom van minstens 12,68 miljard euro per jaar. Het gaat hier geenszins om ‘solidariteit’, maar om een door de Belgische staat georganiseerde diefstal van Vlaams geld.

Gebroken belofte

Over de Vlaamse miljardentransfers naar het zuiden van het land zei Yves Leterme in juni 2004: “Verder willen wij eindelijk duidelijkheid over de transfers van Vlaanderen naar Wallonië. De financiële afspraken moeten transparant zijn.” Het bleek bij nader inzien niet de enige gebroken belofte van Leterme en CD&V. Met de Wetstraat 16 in zicht repte de CD&V niet alleen met geen woord meer over de geldstromen, de partij liet bovendien toe dat er een slot op de splitsing van de sociale zekerheid – een van de belangrijkste transferkanalen – werd geplaatst. Plots moest “de garantie voor de interpersoonlijke solidariteit, zoals ze nu georganiseerd is in de sociale zekerheid” behouden blijven. Behalve het Vlaams Belang durft geen enkele partij – ook de N-VA niet – de geldstroom fundamenteel in vraag stellen.

2.000 euro per jaar

Voor het Vlaams Belang is het onaanvaardbaar dat het thema van de transfers – tenslotte gaat het jaarlijks om 2.000 euro per Vlaming (!) – door de knechtjes van het establishment wordt doodgezwegen. Daarom pakt het Vlaams Belang uit met een grootscheepse campagne onder de slogan ‘Vlaams geld in Vlaamse handen – Iedere Vlaming 2.000 euro extra’. Vanaf eind januari sieren honderden 20m2-borden gedurende een maand het straatbeeld. Daarnaast komen er mobiele 20m2-wagens in elke Vlaamse provincie en duizenden affiches. Een colloquium op 14 februari en zelfs een heuse campagnesite www.vlaamsgeldinvlaamsehanden.org ondersteun(d)en deze precampagne.

De media mogen dan wel trachten om de kernthema’s van het Vlaams Belang uit de belangstelling te houden, de boodschap van onze partij zal de komende maanden luid en krachtig klinken: Vlaams geld in Vlaamse handen!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...