PERSMEDEDELING VAN HET VLAAMS BELANG :

TSUNAMI 12-12 WEIGERT GIFTEN VLAAMS BELANG : INTRIEST

Vandaag kon vernomen worden dat het consortium Tsunami 12-12 giften van het Vlaams Belang zal weigeren. Deze week heeft Vlaams Belang 12.500 € gestort op de rekening 12-12. Het Vlaams Belang heeft dit niet aan de grote klok gehangen, maar vandaag worden we wel verplicht de storting bekend te maken. Daarnaast zijn er massa’s individuele stortingen geweest van Vlaams Belangers. Het staat ook buiten kijf dat kiezers van het Vlaams Belang meegewerkt hebben aan de solidariteitsactie.

Het consortium heeft dat geld blijkbaar niet nodig.

Voor het Vlaams Belang is het verbijsterend dat het consortium, dat beroep doet op de solidariteit met de slachtoffers in Zuid-Oost -Azië, zelf bepaalt wie solidair mag zijn en wie niet, zelf bepaalt wie mag storten en wie niet. Alsof de slachtoffers daarmee gebaat zijn.

Het consortium brengt hiermee zijn eigen actie in het gedrang. Het Vlaams Belang hoopt dat deze oliedomme beslissing van het consortium niet voor gevolg zal hebben dat individuele personen nu massaal hun geld zullen terugeisen, en roept de schenkers trouwens op dit niet te doen.

Aan de lokale mandatarissen heeft het Vlaams Belang de richtlijn gegeven om, indien een gemeentebestuur de gemeenteraad vraagt een bedrag over te maken aan 12-12, die vraag ook te steunen. Tenzij het consortium het deel van het bedrag dat overeenkomt met de sterkte van de Vlaams Belangfractie in de betrokken gemeenteraad terugstort…

Het consortium heeft zich vandaag van zijn kleinste kant getoond, het Vlaams Belang wil daar boven staan. De slachtoffers van Zuid-Oost-Azië gaan immers voor op de kleinheid van het consortium.

Voor het overige bestaat hier maar één woord voor : intriest.

Frank Vanhecke
Voorzitter

Joris Van Hauthem
Senator

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...