O… nee

 

www.vlaamsbelang.org De veroordeling van het Vlaams Blok na een politiek proces – door kritische juristen terecht omschreven als “een juridische draak” – wakkerde destijds de twijfels aan over de onafhankelijkheid van het gerecht. Die twijfels zijn nog lang niet weg, zeker na het recente vonnis van de Brusselse rechtbank van koophandel.

Na een klacht van een Britse telecomoperator O2, verbiedt de rechter nu de verkoop van het boek ‘De Ordelijke Opdeling van België – Zuurstof voor Vlaanderen.’ Auteur Gerolf Annemans vermoedt dan ook dat Justitie vooral de verspreiding wil beletten van de politieke boodschap dat er een uitweg is uit het Belgische moeras: Vlaamse onafhankelijkheid.

Zuurstof
Het is eigenlijk te gek voor woorden dat wij het internationaal erkende, chemische symbool voor zuurstof niet meer mogen gebruiken. Kan een of andere firma daar dan het alleenrecht op gebruik over opeisen? In België klaarblijkelijk wel. Hoewel…

Een bijdehandse lezer op de webblog ‘Angeltjes’ trok op onderzoek en viste uit dat O2 – oeps, nu gebruiken we het weer – goed in de markt ligt. Zelfs Oostende grijpt naar de zuurstoffles: O2 Zuurstof voor Oostende. Verder heb je nog O2 Bikers, O2 Consult, O2 Fitness en O2 Healthstudio, we beperken ons even tot België. Zo te zien heeft de eisende partij nog wat werk voor de boeg.

Tenzij… Tenzij het er linkse/belgicistische kringen of gehaaide advocaten alleen om te doen is om het Vlaams Belang een hak te zetten. En er financieel munt uit te slaan. We laten het oordeel – met 2 O’s – graag aan u over.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...