Nogmaals: veiligheid in de stad!

De kranten staan er vol van dat de politie (terecht) nieuwe en intensieve acties gaat ondernemen tegen de onveiligheid de criminaliteit. Dat is een goede zaak voor de Turnhoutse burgers en we hopen dat  het resultaat er mag zijn.
Waarover in de pers vlotjes wordt gezwegen, is  dat de toelichting door de politie op de gemeenteraadscommissie er kwam op uitdrukkelijke vraag van onze fractie nadat was gebleken dat het na vorige acties van de politie weer wat bergaf ging met de veiligheid in onze stad.
Men weet maar al te goed dat het Vlaams Belang de vinger aan de pols houdt bij deze aangelegenheid. Alleen vindt de meerderheid dat erg vervelend. Daarom dat ze voorafgaand aan de commissies al informatievergaderingen organiseert met de pers zonder pottenkijkers van de oppositie, zodat de journalisten afwezig blijven op de commissies. Het is de omgekeerde wereld in Turnhout en we klaagden het al herhaalde keren aan dat eerst de politici moeten geïnformeerd worden en nadien de pers. Maar dat past klaarblijkelijk niet in het plaatje van de coalitie; ook in dat van de nieuwe niet.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...