Gelezen in Gazet van Antwerpen

Grote gezinnen zwemmen goedkoper

Pag. 44

De tarieven voor het nieuwe zwembad van Turnhout zorgen ook in de gemeenteraad voor commotie. Grote gezinnen kunnen genieten van een lager tarief, maar moeten wel een uittreksel uit het bevolkingsregister bij zich hebben.

Turnhout

“Dit is pure Kafka”, sakkerde Marc De Backer (Groen!) op de gemeenteraad. Als een groot gezin uit het Antwerpse op vakantie is in de Kempen en wil zwemmen in het stadspark, moet het eerst naar het gemeentehuis in de woonplaats om een uittreksel uit het bevolkingsregister te halen.” Een reductiekaart van de Gezinsbond kan volgens schepen Eric Vos (CD&V) niet omdat niet alle grote gezinnen lid zijn van de Gezinsbond.

De korting voor grote gezinnen was een aanvulling op de lijst tarieven die, tot groot ongenoegen van vele raadsleden, al in de stadskrant was verschenen voor de gemeenteraad de tarieven had goedgekeurd. Uit zowat alle partijen kwam maandagavond kritiek, zelfs van de CD&V. Nicole Cleymans (CD&V) betreurde dat nieuw samengestelde gezinnen niet kunnen profiteren van de korting voor grote gezinnen.

Omdat Turnhout zich als studentenstad wil profileren, vulde schepen van Sport Eric Vos het tarievenlijstje aan met een verlaagd tarief voor studentenkaarthouders. Dat ontlokte bij Groen! de reactie waarom jongeren tussen 18 en 24 die niet studeren, de volle pot moeten betalen.

De sp.a herhaalde dat ze tarieven voor het nieuwe zwembad te duur vindt. Paul Meeus (Vlaams Belang) betreurde het dat Turnhoutenaars even veel betalen als niet-Turnhoutenaars: “De inwoners van deze stad zijn de sponsors van het nieuwe zwembad. Zij zouden in de watten moeten worden gelegd, zoals dat gebeurt met de sponsors van de Vrij-dagen.”

Alleen de VLD lijkt zich te schikken in de tarieven van het zwembad. VLD-voorzitter Jan Maes zei na de gemeenteraad: “Wie het zwembad te duur vindt, gaat toch in de vaart zwemmen.”

GVN (Guy van Nieuwenhuysen)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...