CD&V voor homo-adoptie!

CD&V blijft het goed doen in de peilingen. Maar de vraag is of die wel een juist beeld geven en hoe lang dat gaat blijven duren. Nadat Yves Leterme zich had neergelegd bij het debacle rond Brussel-Halle-Vilvoorde en het plan van Verhofstadt en Di Rupo om de communautaire eisen in de koelkast te steken, heeft de CD&V deze week immers zijn onbetrouwbaarheid nog maar eens bewezen.

Volgende week wordt in de commissie Justitie gestemd over een wetsvoorstel dat ‘holebi’-koppels toelaat kinderen te adopteren. De Waalse liberalen van de MR zijn tegen, zodat er in principe geen meerderheid is, maar de CD&V wil het voorstel steunen en een wisselmeerderheid leveren. “Er zijn geen zekerheden meer in het leven”, schreef Eric Donckier daarop in een kritisch commentaarstuk in Het Belang van Limburg.

Na abortus, euthanasie en het homohuwelijk zwicht de CD&V dus andermaal voor de druk van de ‘progressieve’ media en de dictatuur van de politieke correctheid. Die halfslachtige houding kostte hen in het verleden zowat de helft van hun kiezers en ook nu wordt de partij bedolven onder afwijzende en boze reacties van de achterban. “De mensen begrijpen dit niet”, is de meest opgetekende commentaar, naast de waarschuwing dat de partijtop leden en kiezers in de armen drijft van het Vlaams Belang. Ons niet gelaten.

Voor het Vlaams Belang zijn principes belangrijker dan modieuze standpunten of deelname aan de macht. Ook wij zijn tegen de discriminatie van ‘holebi’s’, maar is het feit dat zij niet kunnen trouwen of kinderen adopteren wel discriminatie? We menen van niet. Wij blijven er ook bij dat een adoptierecht voor homokoppels niet strookt met de belangen van het kind. Zeker voor adoptiekinderen moet blijven gelden dat zij recht hebben op een vader én een moeder.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...