Altijd onze schuld?!

Gisteren deed zich in enkele Turnhoutse straten een fout voor bij de bedeling van de Stadskrant. In enkele straten hadden postbodes onze Vl-krant – wellicht gemakkelijkheidshalve – in de stadskranten geschoven bij de bedeling. Mag natuurlijk niet. Er bestaan daar regels over. De Postmeester was correct door te stellen dat dat een fout was binnen zijn diensten en dat hij er op zou toezien dat dit niet meer zou gebeuren.
Ook de communicatiedienst van de stad verspreidde een neutraal en correct bericht dat dit niet kon, om het even over welk verkiezingsdrukwerk van om het even welke politieke partij het gaat.
Het Vlaams Belang maakte geen enkele fout en heeft zijn drukwerk op reglementaire en correcte manier aan de postdiensten bezorgd. Ook wij vinden een dergelijk incident vervelend en hebben het liefst dat alle regels en reglementen gevolgd worden.
Incident gesloten?
Neen, natuurlijk niet. Op de webstek van Gazet van Turnhout verschenen enkele reacties van bekende VB-bashers die dat allemaal niet toevallig lijken te vinden en zelfs insinueerden dat een en ander wel eens opgezet spel zou kunnen zijn. Een van hen beweerde zelfs dat het incident wel eens zou kunnen te maken hebben met het feit dat in de Stadskrant net een artikel stond over het pas opgerichte ‘meldpunt disciriminatie’. Hilarischer kan toch bijna niet meer?! De andere correspondent beweerde zelfs dat zo’n incidenten wel meer voorkomen met ‘die ene partij’, zonder bewijslevering natuurlijk.
Sommigen blijven werkelijk spoken zien en zullen het klaarblijkelijk ook nooit meer afgeleerd krijgen. Voor hen zullen we wellicht voor eeuwig en drie dagen de schuld van alles blijven krijgen. Niettemin hopen we voor hen dat ooit het gezond verstand en de redelijkheid mogen terugkeren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...