Zwijgende pers

De regionale edities van de grote kranten zijn er weer met grote onderscheiding in geslaagd om de grote overwinnning van het Vlaams Belang in Turnhout te verdoezelen of te minimaliseren en in slechts enkele zinnen te vermelden.
Van talloze mensen kregen we hierover verontwaardigde reacties… We raadden hen aan hun ongenoegen ook bij de kranten in kwestie te melden.

Zo gaat dat in een land waarin politieke uitsluiting tot norm is verheven. Het licht van de zon wordt ontkend en als men er al iets over schrijft, dan is het in denigrerende en/of bevooroordeelde zin.

zo is het bizar te moeten lezen dat bijvoorbeeld de kleine winst van enkele duizenden stemmen in Antwerpen nu wordt uitgelegd als een verlies, als het begin van het einde; en dit terwijl de partij nog steeds een derde van de kiezers blijft vertegenwoordigen… Men schrijft duidelijk alleen maar wat men wil denken, ongeacht de werkelijke situatie.

Meer dan ooit is de pers de spreekbuis van het heersende regime geworden. Het doet stilaan denken aan geselecteerde berichtgeving in de tijd van de communistische Oostbloklanden. Daar noemde Oost-Duitsland zich ook zonder verpinken de Duitse “Democratische” Republiek.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...