Werkgeversorganisaties willen meer Vlaanderen

Tijdens een studiedag van de Marnixring stelden de drie werkgeversorganisaties Voka, Unizo en VKW voor het eerst een gemeenschappelijk minimumprogramma voor met het oog op de staatshervorming van 2007. De werkgevers vragen onder meer de volledige regionalisering van de vennootschapsbelasting en gaan met hun eisenbundel een stuk verder dan de dubbelzinnige signalen die de Vlaamse traditionele partijen daarover uitsturen.

Het Vlaams Belang kan zich vanzelfsprekend vinden in de analyse van de Vlaamse werkgevers, die stellen dat de federale staat een inefficiënt beleid voert en dat twee verschillende arbeidsmarkten uiteraard een verschillende aanpak vergen. Eerder bleek reeds uit een bevraging van de Unie voor Zelfstandige Ondernemers (Unizo) dat een zeer grote meerderheid van de Vlaamse ondernemers meer sociaal-economische en fiscale bevoegdheden wil.

Steeds meer Vlaamse bedrijfsleiders raken overtuigd van het standpunt van het Vlaams Belang dat Vlaanderen ook op economisch vlak weg moet uit de Belgische structuren. Terecht pleitte Remi Vermeiren gisteren in zijn slottoespraak voor Vlaamse onafhankelijkheid als het enige argument dat op de Franstaligen indruk zal maken bij onderhandelingen over de staatshervorming.

Op een moment dat de VLD elke voeling met de economische realiteit heeft verloren en dat het kartel CD&V/N-VA slechts een vaag pleidooi houdt voor de regionalisering van “economische hefbomen”, mag duidelijk zijn dat de Vlaamse werkgevers enkel in het Vlaams Belang een betrouwbare medestander vinden voor het realiseren van de noodzakelijke Vlaamse eisen.

Joris van Hauthem
Perswoordvoerder

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...