VB niet welkom op debat!

Morgen, 22 april 2006, organiseert het Sociaal Jongerenforum Kempen Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 een debat voor alle Kempense jongeren die hun gedacht kwijt willen over sociaal-maatschappelijke thema’s waar zij van wakker liggen. Mooi zo. Een schitterend thema, dachten we toen we de aankondiging van het debat zagen. We wachtten op een uitnodiging… Vergeefs. “Kom uit uw kot en zeg uw gedacht!” geldt duidelijk niet voor iedereen.
Het wordt daarom ongetwijfeld en eens te meer een door-en-door “democratisch” debat, want de grootste partij van Vlaanderen – nog steeds het Vlaams Belang, jawel – wordt naar goede gewoonte uitgesloten. Lazen we onlangs geen peiling waaruit bleek dat steeds meer jongeren voor het Vlaams Belang kiezen?
Op de Turnhoutse weblog “Turnhout blogt” werd onze uitsluiting al bediscussieerd. Iemand zei het daar als volgt: “Het Vlaams Belang is in absolute cijfers de grootste partij van Vlaanderen en al hun vertegenwoordigers zijn democratisch verkozen. Wellicht is die partij te groot of vertegentwoordigt ze te veel gewone mensen om uitgenodigd te worden in een gezelschap waartoe ook drie minipartijtjes horen die niet of nauwelijks de kiesdrempel halen en bijna enkel zichzelf vertegenwoordigen.
Het concrete resultaat van zo’n debat is met dat gezelschap erg voorspelbaar…
Ze dronken een glas, enz… enz…
Tot op 8 oktober!”

Dat is duidelijke taal en de spijker op de kop. Dank zij KAJ en ACV opnieuw een stap in de richting van een zoveelste pikzwarte zondag!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...