Vandaag in Gazet van Antweren

Turnhout Vooruit koos voor Vlaams Belang

Peter Reniers, lijsttrekker van Turnhout Vooruit, wilde in juni een kartel vormen met het Vlaams Belang. Sinds zondag maakt zijn partij deel uit van de nieuwe meerderheid in Turnhout.

Reniers bekende zijn liefde voor het Vlaams Belang maandag in een uitzending van de lokale radio TOS. “Hij heeft ons in juni gecontacteerd”, beaamt Paul Meeus (Vlaams Belang). “Ons bestuur is niet op zijn voorstel ingegaan omdat we met een eigen sterk merk naar buiten wilden komen. Omdat hij het lef had om het cordon sanitaire een deuk te geven, bezorgden we hem wel de twee handtekeningen die hij nodig had om met Turnhout Vooruit aan de verkiezingen te kunnen deelnemen. Van die overeenkomst bestaat een ondertekend protocol.”

Meeus verwijt Reniers politiek opportunisme. “Ik vond het toch kras dat hij zich zondagavond meteen tegen de nieuwe meerderheid is gaan aanvlijen. Ik vraag me zelfs af of zijn achterban daar zo gelukkig mee is.” Voor Dimitri Gevers (sp.a) is er alvast geen probleem. “Er is geen kartel gevormd, niet? Wij hebben ook met Groen! gepraat over kartelvorming. Dat maakt van ons geen groenen.”

GVN (Guy van Nieuwenhuysen)

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...