Treingebruikers blijven voorlopig nog op hun honger

Voor de zoveelste keer – we zijn ondertussen de tel kwijt – kaartte fractievoorzitter Paul Meeus de problematiek van de ongemakken voor treingebruikers van en naar Turnhout aan op de gemeenteraad van 28 januari jl.
Hij vestigde opnieuw de aandacht op:
– aanhoudende vertragingen op de lijn Turnhout-Brussel en omgekeerd
– onduidelijke of geen communicatie met de reizigers bij moeilijkheden of vertragingen
– een te beperkt aantal treinstellen
– de schabouwelijke toestand van het perron in Turnhout
Daaarom stelde hij voor dat door het schepencollege op de volgende gemeenteraad een motie ter bespreking en goedkeuring wordt voorgelegd die dan namens de nieuwe gemeenteraad aan de bevoegde minister wordt bezorgd. Kwestie van de kwestie met gezag en “body” te kunnen aankaarten.
Terwijl burgemeester Brentjens goedkeurend zat te knikken, maakte schepen van mobiliteit Van Geirt er een bocht omheen door te zeggen dat hij weliswaar de bekommernis deelde, maar toch eerst met de NMBS wil gaan praten. Dat deed het vorige college ook al, met geen enkel resultaat tot gevolg. Maar dat wist hij wellicht niet. Zou de schepen er echt in geloven dat hij iets kan forceren? We hopen het met hem, maar de NMBS kennende hebben we daarover onze torenhoge twijfels.
Toen onze fractievoorzitter hem tijdens het debat hierover verwees naar het feit dat de burgemeester toch instemmend zat te knikken, antwoordde de nieuwbakken schepen doodleuk: “Dat is voor zijn rekening.” Ook dat is klaarblijkelijk een nieuwe stijl in Turnhout… We houden dus ons hart vast voor het verder gevolg dat aan onze vragen  zal gegeven worden.
Het Vlaams Belang zal bij het uitblijven van een initiatief op korte termijn alvast de schepen opnieuw bevragen en desnoods zelf een motie voorleggen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...