PERSBERICHT

Vlaams Belang krijgt gelijk in Eandis-dossier en klaagt hypocrisie van de Turnhoutse meerderheid aan.

Tijdens de gemeenteraad van 5 september jl. keurde de voltallige meerderheid de instap van het Chinese State Grid Corporation in Eandis goed. Vlaams Belang gaf als enige fractie een tegenstem.

De voorbije dagen beroerde het dossier de media en spraken vele politieke partijen zich uit tegen een eventuele instap die vandaag ter stemming voorligt op de Algemene Vergadering van Eandis.

Hoewel de Groen-fractie tijdens afgelopen gemeenteraad nog sprak over het bepleiten van burgerparticipatie in de “toekomst” en het dossier toch goedkeurde, stelden wij met verbazing vast dat de moederpartij opriep om tegen te stemmen. Ook bij SP.a zijn de meningen sterk verdeeld en blijkt de partij – afhankelijk van de positie in de gemeenteraad – onvoldoende met een duidelijk standpunt naar voren te komen.

Raadslid Josiane Driesen (CD&V) die namens de meerderheid zetelt in de Algemene Vergadering van Eandis, verwees naar de “degelijke omgang van Eandis met het dossier” en de “eerlijke opvolging van alle regels”.

Voor Vlaams Belang maakt energievoorziening en dus het gemeentelijk elektriciteits- en gasnet deel uit van de publieke dienstverlening. De toenemende behoefte van onze maatschappij aan elektriciteit benadrukt het strategisch belang van onze energiebevoorrading dat in Vlaanderen moet blijven. Na de uitverkoop van Electrabel, kan ook ons distributienet onmogelijk te grabbel gegooid worden aan buitenlandse investeerders die onze afhankelijkheid vergroten en bovendien de winsten van de steeds hogere energiefactuur in Vlaanderen opstrijken“, aldus Reccino Van Lommel.

Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat wij als enige politieke partij in alle gemeenteraden waarin wij vertegenwoordigd zijn, consequent onze tegenstem hebben laten weerklinken en dat dit dossier vanavond van tafel wordt geveegd op de Algemene Vergadering.

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...