Partijfeest: enorm succes!

Meer dan 6.000 militanten en sympathisanten woonden gisteren de ‘24 uur van het Vlaams Belang’ in het Antwerpse Bouwcentrum bij. Er was voor elk wat wils op de gezinsmanifestatie van de grootste partij van Vlaanderen: kinderanimatie en goochelshows, maar ook doorlopend optredens van bekende artiesten – onder meer van Vanessa Chinitor, Kurt Lotigiers en Frank Galan.

“Grootste volkspartij”

In zijn openingstoespraak heette Filip Dewinter de duizenden aanwezigen welkom in Antwerpen. “Vandaag bewijzen we met dit familiefeest opnieuw dat het Vlaams Belang de grootste volkspartij van Vlaanderen is. Vandaag bewijzen we opnieuw dat het Vlaams Belang geen partij van Bekende Vlamingen, maar van Gewone Vlamingen is! Vandaag bewijzen we opnieuw dat het Vlaams Belang een partij is van, voor en door het volk!” Dewinter hekelde de toenemende onverdraagzaamheid van onze politieke tegenstanders. “Wanneer CD&V, VLD, SP.a en Groen! ons uitschelden voor racisten en extremisten dan lijkt het wel alsof de Bende van Nijvel waarschuwt voor een kruimeldief,” aldus de Antwerpse Vlaams Belang-voorman.

5.000 kandidaten

Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke zette de zaal in vuur en vlam toen hij fier sprak over de 5.000 mensen die bij de komende verkiezingen kandidaat zijn voor het Vlaams Belang. “5.000 kandidaten die géén racisten of extremisten zijn, maar behoorlijke Vlaamse mannen en vrouwen die bekommerd zijn om hun volk en om hun land en die net zoals wij desnoods tegen alles en iedereen in voor hun volk, voor hun partij, voor ons Vlaams Belang opkomen.”

Vanhecke, die vaststelde dat de andere partijen “ook van deze campagne meer dan ooit de strijd van één tegen allen willen maken”, waarschuwde dat de partij de komende weken ongetwijfeld nog tal van provocaties en hysterische leugencampagnes zal moeten trotseren.

Klaar voor 8 oktober

Het partijfeest maakte gisteren ondubbelzinnig duidelijk dat het Vlaams Belang klaar is voor de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen. Op zondag 1 oktober vindt in de Antwerpse Stadsschouwburg het Vlaams Belang-verkiezingscongres plaats. Wij rekenen ook dan op uw aanwezigheid!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...