Paars eindigt bont en blauw

De voorspelling van Louis Tobback is uitgekomen. Het paarse avontuur is bont en blauw afgelopen. Een zichtbaar zwaar aangeslagen Guy Verhofstadt moest gisteren zijn nederlaag erkennen en heeft aangekondigd om een stap opzij te zetten. Of dat enig soelaas brengt voor de partij, valt nog af te wachten. Want Verhofstadt gaf gisteren de fakkel al door aan zijn loopjongen en huidig voorzitter Bart Somers. Die is al niet veel minder mee verantwoordelijk voor de steile duik van de VLD, maar kondigde meteen aan dat ook Noël Slangen aan boord blijft van het lek geslagen VLD-schip… De linkse VLD-top heeft zijn lesje nog niet geleerd blijkbaar.

Over dan maar naar de SP.A. Die partij ligt uitgeteld in de touwen. Een verrassende uitslag. Iedereen hield wel rekening met een lichte achteruitgang, maar dat de klap zo hard zou aankomen, nee, dat had niemand verwacht. De partij heeft het vertrek van Steve Stevaert duidelijk nog niet verteerd. Verder werd de SP.A een beetje plat gedrukt in de door de media aangezwengelde tweekamp tussen Yves Leterme en Guy Verhofstadt. De door links gedomineerde media hebben bij nader inzien de rode loper uitgerold voor Leterme en dus zullen er ook in de redactielokalen straks wat katers moeten weggespoeld worden.

SP.A pakte dan wel uit met enkele nieuwe koppen, maar die bollebozen slaagden er niet in om het verschil te maken. In Antwerpen nam het Vlaams Belang politiek revanche na 8 oktober en wordt de SP.A droogjes gevloerd. Ook in de persoonlijke populariteitstest moet Patrick Janssens het af leggen tegen Filip Dewinter. Het kan verkeren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...