Onderschat de kiezer niet

Het Vlaams Belang wordt bij de volgende verkiezingen afgestraft. Tenminste, dat beweert Joost Loncin, commentaarschrijver bij de krant Het Volk.

“Het Vlaams Belang stagneert. De andere oppositiepartij CD&V zit op federaal niveau eindelijk goed in haar vel” kirt de journalist. Nu gebeurt het wel meer dat sommige media hun wensen voor werkelijkheid nemen, maar dit commentaarstuk slaat werkelijk alles. De waarheid is dat CD&V zich in een onmogelijke spreidstand bevindt: op federaal vlak moet de partij oppositie voeren tegen de paarse partijen, in Vlaanderen besturen de christen-democraten met diezelfde partijen. Yves Leterme beloofde ooit de onmiddellijke splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde, anders zou er géén Vlaamse regering komen met CD&V. Yves Leterme is reeds meer dan een jaar Vlaams minister-president, maar B-H-V is nog altijd niet gesplitst. Ongetwijfeld zit CD&V “goed in haar vel” als zij aan de macht kan deelnemen. Maar de Vlaamse kiezer beseft maar al te goed dat dit land slechts één echte oppositiepartij telt: het Vlaams Belang.

Volgens de krant is het ook zo “dat de visie op sociale zaken bij het Vlaams Belang flinterdun is en heel weinig weegt. Over de sociale problematiek zal het Vlaams Belang vallen.” Nog niet zo lang geleden stelde onze partij drie brochures voor waarin de visie van het Vlaams Belang met betrekking tot verschillende sociale thema’s wordt toegelicht. Nu was er bij de vaderlandse media wel wat belangstelling voor onze sociale standpunten. Maar bij de officiële voorstelling was er géén journalist van Het Volk te zien…

“De partij mag de kiezers niet onderschatten en voor de domme houden. Politici die kiezers onderschatten, worden afgestraft. En het Belang doet dat.” Neen, mijnheer Loncin, het Vlaams Belang onderschat de kiezer niet. Wel integendeel. Het Vlaams Belang is een programmapartij en de Vlaming wéét dat. Daarom stemden vorig jaar één miljoen Vlamingen voor het Vlaams Belang. Daarom werden de traditionele partijen – die dure eden hadden gezworen over de splitsing van B-H-V en het vreemdelingenstemrecht – afgestraft. Zij hadden immers het geheugen van de Vlaamse kiezer onderschat. Het Vlaams Belang houdt vast aan zijn programma, voor én na de verkiezingen. Dat is de sleutel van ons succes. Tot spijt van wie ‘t benijdt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...