Nieuwe straatnaam: Paddenstoelpad!

Persbericht

Nieuwe straatnaam: Paddenstoelpad!

In een persbericht zegt het stadsbestuur vandaag:

“Stad Turnhout is op zoek naar een naam voor de nieuwe straat in het project Kasteelloop, het binnengebied tussen de Rubensstraat, Patriottenstraat, Albert Van Dyckstraat en Kruisbergstraat. (…) Om een naam te kiezen voor deze nieuwe straat roept Stad Turnhout de hulp in van de kinderen uit de buurt. Tot 31 maart 2016 krijgen zij de kans om hun ideeën voor een nieuwe straatnaam te deponeren in de brievenbus op de hoek van de Vianenstraat en de Patriottenstraat of via de website www.turnhout.be/kasteelloop.

Uit de inzendingen kiest Stad Turnhout de vijf beste (sic) voorstellen. Een kinderjury zal tijdens de buitenspeeldag van 13 april 2016 uit deze vijf inzendingen de winnende naam kiezen. Deze wordt dan aan de gemeenteraad voorgelegd. Door kinderen ook te betrekken bij ruimtelijke projecten wil Stad Turnhout verder blijven inzetten op een kindvriendelijk beleid.” 

Het Vlaams Belang Turnhout is helemaal niet onder de indruk van deze ‘kindvriendelijke’ actie, vooral omdat de kindvriendelijkheid die het stadsbestuur vandaag veinst recent een behoorlijke deuk gekregen heeft door de intentie om een bloeiende kleuterschool – De Paddenstoel – zonder inspraak van veel betrokkenen te willen sluiten. Het Vlaams Belang stelt dan ook voor om de nieuwe weg de naam ‘Paddenstoelpad’ te geven als blijvende herinnering aan deze alles behalve kindvriendelijke en arbitraire sluiting, waarbij veertig kleuters hun vertrouwde en geliefde schooltje zullen moeten verlaten. De opbrengst van de grond waarop de school staat, primeert blijkbaar op het welzijn van een heel diverse en leuke groep kleuters…

De Vlaams Belang – fractie in de gemeenteraad

Paul Meeus

Reccino Van Lommel

Lieve Driesen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...