Nieuwe pesterij

Een afgevaardigde van het ABVV dagvaardde vandaag Frank Vanhecke in kort geding. Aanleiding was de nationale campagnefolder van het Vlaams Belang. De dame in kwestie beweert dat zij in de folder staat afgebeeld en dat zij daarvoor geen toestemming heeft gegeven. De ABVV’ster, Carine Vaes, eist het stopzetten van de bedeling en 250 euro per pamflet dat nog zou worden verspreid. Vaes werd bijgestaan door raadsman Jos Van der Velpen, die ook al advocaat was in het grote proces tegen het Vlaams Blok.

Carine Vaes: “Ik wil absoluut niet geassocieerd worden met het gedachtegoed van het VB. Mijn ideeën en overtuiging staan haaks tegenover die van hen. De associatie met een partij als het Vlaams Belang berokkent mij grote schade toe omdat hun opvattingen totaal strijdig zijn met mijn persoonlijke levensopvattingen.” De ABVV-militante kreeg naar eigen zeggen al zeer veel “verontrustende telefoons” van familie en vrienden.

Een gunstige wind bezorgde ons een brief van het ABVV, waarin men andere afgevaardigden oproept om zoveel mogelijk Vlaams Belang-folders aan de hoofdzetel te bezorgen. Klinkt ernstig. Alleen… de dame op de bewuste foto is niét Carine Vaes.

Hilariteit alom, vanmorgen in de rechtszaal, toen Van der Velpen bleef volhouden dat de dame op de foto zijn cliënte was. Op dat ogenblik stapte Mireille Buyse, medewerkster van het Vlaams Belang en de échte vrouw op de foto, de zaal binnen. De rechter keek en vergeleek. Uiterlijk volgende week woensdag volgt de uitspraak.

In een reactie hekelde voorzitter Frank Vanhecke de opzettelijke poging van de socialistische vakbond om de Vlaams Belang-campagne schade te berokken en noemde dergelijke praktijken “ronduit schandelijk en een democratie onwaardig”. We wisten het natuurlijk al: in de strijd tegen het Vlaams Belang is veel toegelaten. Maar dít slaat werkelijk alles.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...