Nieuw ABVV-offensief

“Het is niet de taak van de vakbond om te zeggen op wie u moet stemmen. Maar toch vragen we u te stemmen op democratische partijen. Het ‘Vlaams Belang’ is geen democratische partij. Zij gebruikt de democratie om haar niet-democratische en anti-sociale ideeën er door te drukken.” Dat alles staat te lezen in een recente brief van de ABVV-top aan haar leden.

Het Vlaams Belang is verontwaardigd over de manier waarop de socialistische vakbondstop zich meent te moeten bemoeien met partijpolitiek. De demarche van het ABVV bewijst alleszins wat het Vlaams Belang al jaren zegt: de politiek gekleurde vakbonden verdedigen vandaag dikwijls niet meer de belangen van de werknemers, maar zij laten zich voor de kar van de partijpolitiek spannen. Dat het Vlaams Belang ‘tegen de vakbonden’ of voor de afschaffing van het stakingsrecht zou zijn, is een groteske leugen.

Wij zijn alleszins niet onder de indruk van het nieuwe ABVV-offensief. En de leden van de socialistische vakbond nog veel minder. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zullen immers tientallen vakbondsmilitanten en zelfs vakbondsafgevaardigden kandidaat zijn op een lokale Vlaams Belang-lijst. Duizenden leden van ABVV en ACV zullen in de stembus kiezen voor het Vlaams Belang. In tegenstelling tot de vakbondstop, beseft de basis maar al te goed dat het Vlaams Belang een uitgesproken sociale partij is. Niet voor niets zijn wij vandaag ook de grootste arbeiderspartij in Vlaanderen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...