LDD in Turnhout?

De geruchten doen al een tijdje de ronde, maar ze werden vandaag bevestigd door Het Laatste Nieuws: Lijst Dedecker probeert Turnhout Vooruit binnen te halen.
Peter Reniers ontkent dat zelfs niet meer, maar moet er zijn achterban klaarblijkelijk nog over raadplegen.
Of die allemaal meewillen, is maar de vraag, want lusten zij de republikeinse standpunten van boegbeeld Jean-Marie wel of het pleidooi voor een onafhankelijk Vlaanderen? En kennen zij wel degelijk het programma van LDD? We zullen zien.
In ieder geval heeft Peter Reniers zijn standpunt om altijd met iedereen te willen praten al meer dan eens kracht bijgezet. Na een tijdlang VLD-voorzitter te zijn geweest, vertrok hij aldaar met slaande deuren. In het vooruitzicht van de gemeenteraadsverkiezingen richtte hij de partij Turnhout Vooruit op. Kortstondig was er een samenwerking met de N-VA tot ook die samenwerking opgeblazen werd. In de zomer van 2006 kwam hij dan het Vlaams Belang vinden om te praten over een gezamenlijke lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen (waar het VB om meerdere redenen van af zag). Wel bezorgden we hem twee handtekeningen van uittredende mandatarissen om zijn lijst probleemloos te kunnen indienen.
Op de verkiezingsdag op 8 oktober – toen Turnhout Vooruit één zetel behaalde – waaide hij plotsklaps en eigenzinning over naar de nieuwe meerderheid van CD&V en Sp.a in de hoop ook nog een OCMW-mandaat uit de brand te kunnen slepen. Twee dagen later was het al uit nadat bekend werd dat hij met het VB had gepraat en te hoge eisen stelde.
Bij de installatie van de gemeenteraad gaf hij dan tot veler verbazing zijn reststemmen aan Groen! zodat dezen een politieraadslid bekwamen.
Vandaag praat hij dus met LDD…

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...