KLARA HERTOGS OVERLEDEN

AFSCHEID VAN EEN KEMPENSE VLAAMS-NATIONALISTE 
Op maandag 29 juni overleed Klara Hertogs.


Met Klara nemen we afscheid van een bijzondere vrouw die haar ganse leven ten dienste stelde van het Vlaams–nationalisme als dynamische volksbeweging in het algemeen en de strijd voor een onafhankelijk Vlaanderen in het bijzonder.


Vele jaren was ze een harde werkster en een steunpilaar van de Volksunie en kortstondig van de N-VA. In januari 2004 zette ze resoluut en overtuigd de stap naar het toenmalige Vlaams Blok – nu Vlaams Belang – omdat ze van oordeel was dat deze partij de enige radicale en compromisloze strijdpartij was geworden die de moed had om de hefbomen naar een onafhankelijk Vlaanderen daadwerkelijk in te zetten. “Vlaanderen eerst!” was haar ideaal en alles was daaraan ondergeschikt.


Klara was een vrouw van principes die haar geregeld in botsing brachten met hen die streefden naar oneerbare compromissen en opportunistische toegevingen. Ze voelde zich echt thuis in het Vlaams Belang en tot voor erg kort was ze dagelijks actief met haar e-postberichten, die door haar slechter wordende fysieke toestand haar laatste strijdmiddel waren geworden.


De asverstrooiing zal in intieme kring plaatsvinden.


Met dankbaarheid en ontroering denken wij aan haar terug opdat zij een voorbeeld mag zijn voor velen in de strijd voor een beter Vlaanderen.

Paul Meeus en Wim Peeters
Namens het Afdelingsbestuur en de politieke fracties van het Vlaams Belang Turnhout

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...