Kelly’s nachtmerrie

De 25-jarige Kelly Hesters herleeft dezer dagen – bij de start van een Assisenproces in Brugge – de nachtmerrie die haar overkwam op 16 april 2002. Die dag werd het meisje in een kledingzaak in Nieuwpoort overvallen door een Libanese asielzoeker. Kelly werd beroofd, aangerand en zwaar mishandeld en ontsnapte als bij wonder aan de dood.

Het relaas van de feiten leest als het scenario uit een horrorfilm. Net voor sluitingstijd kwam Maen Al Yassin binnen in kledingwinkel Artisjok. De man deed voor alsof hij een broek wou kopen voor zijn vriendin en liep met de verkoopster de rekken af. In een hoek van de winkel sloeg hij toe. Kelly werd neergeslagen. De overvaller zette haar een mes op de keel en kleefde haar mond dicht met tape. Ook haar handen en voeten werden gekneveld. Daarop werd het slachtoffer naar de toonbank gesleept en gedwongen de kassa te openen.

Al Yassin roofde ook de handtas van Kelly leeg en trok haar in een pashokje. Daar probeerde hij zich aan haar te vergrijpen, maar het meisje verweerde zich dapper. Die weerstand heeft Kelly duur betaald. Gevoelige zielen slaan volgende passage best even over. We citeren uit het procesverslag in de krant: “De woedende aanrander vernederde en molesteerde haar op een walgelijke manier. Hij plaste ook op haar. Tenslotte bracht hij haar naar de keuken om haar af te maken. Hij stak haar in de borststreek met een mes en een schaar, sloeg haar met al wat hem in de handen viel – onder meer een vaas en een strijkijzer – en bonkte haar verscheidene keren met het hoofd tegen de vloer.” Kelly hield zich voor dood en haar overvaller koos het hazenpad.

De zaak zorgde destijds voor nogal wat ophef, al was het maar omdat de dader amper veertien dagen voordien in Duitsland een verkoopster had vermoord in een lunapark. Al Yassin nam de benen en vroeg in ons land asiel aan. In heel Duitsland was er een opsporingsbevel van kracht, maar in België werd zijn identiteit zelfs niet gecontroleerd. De kerel kreeg zonder probleem onderdak in “Zon en Zee” te Westende.

Kelly vindt dat vreemdelingen in ons land niet kordaat genoeg aangepakt worden en kwam bij de verkiezingen van 8 oktober op voor het Vlaams Belang in Nieuwpoort. Maar ze beklemtoont dat ze op zich niks tegen vreemdelingen heeft en dat de brutale overval daaraan niets heeft veranderd: “Ik heb nooit in onvrede geleefd met allochtonen en dat is nog altijd zo. Maar mijn gruwelijke ervaring heeft me wel over een en ander doen nadenken. Als de Belgische overheid de moeite had gedaan om na te trekken waar die jonge Libanees vandaan kwam toen hij een week voor de feiten onder een valse naam asiel aanvroeg in ons land, dan was die nachtmerrie mij wellicht bespaard gebleven…” Of hoe een jonge vrouw het lakse (paarse) asielbeleid in ons land bijna met de dood moest bekopen.

Moeten we er nog bij vertellen dat er voor Kelly geen “concert voor de verdraagzaamheid” werd gehouden…?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...