Jongeren stemmen VB

Het Laatste Nieuws publiceert vandaag de resultaten van haar politieke barometer ‘De Stemmenkampioen’. Volgens die peiling zou het kartel CD&V/N-VA nu 31,7 % van de stemmen halen. Het Vlaams Belang blijft wel de grootste partij met 27,4 %. Paars glijdt verder weg: SP.A komt uit op 17 % en de VLD op 14,7 %…

Nog steeds volgens ‘De Stemmenkampioen’ is het Vlaams Belang ook afgetekend de grootste partij bij jonge kiezers van 18 tot 20 jaar. Het zijn de kiezers die straks voor het eerst naar de stembus trekken. In die leeftijdsgroep laat het Vlaams Belang (26,7 %) de andere partijen én politieke kartels ver achter zich: CD&V/N-VA (23,7 %), SPA/Spirit (16,9 %), VLD/Vivant (12,8 %) en Groen! (4,1 %).

Het is duidelijk. De dagelijkse scheldpartijen tegen het Vlaams Belang op school en in de media halen niks meer uit. Integendeel. De jonge, nieuwe kiezers vegen in het stemhok hun voeten aan de opgestoken vingertjes en de banbliksems van progressieve leraars en opiniemakers. Dat is goed nieuws. Niet alleen voor de partij, maar ook voor de toekomst van Vlaanderen.

Net zoals Tom Boonen ongenaakbaar was in de Ronde van Vlaanderen, lijkt er geen maat te staan op het succes van het Vlaams Belang. De koers moet nog gereden worden, maar het belooft een mooie rit te worden op 8 oktober.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...