Hilarisch “debat” in Turnhout zonder dossierkennis

De voorbije dagen woedde in Turnhout een emotioneel debat tussen de politici van de traditionele partijen die tot de Vlaamse regering behoren (Volksunie/N-VA incluis) over de mogelijke omvorming van de N119 (Turnhout-Baarle-Hertog) tot een expresweg en de bedreiging van het Vennengebied. Uit heel het opgeklopte debat bleek uiteindelijk dat de lokale krijgsheren niet echt ‘on speaking terms’ zijn met hun parlementairen, want de ene zei zus en de andere zo. Spraakverwarring en verkeerde duiding alom! En vooral: gemis aan dossierkennis. Het was hilarisch hoe het spelletje zwartepiet-doorspelen werd gespeeld.


Het Vlaams Belang bleef in dit steriele welles-nietes-debat er wijselijk tussenuit. Wij hadden wél alle teksten grondig gelezen, waardoor het voor ons duidelijk was dat er over de hele kwestie nog niets was beslist en ook nog niet meteen zou beslist worden. Een onderzoek zou ons later alle pistes kenbaar maken. We willen dat mee afwachten en de diverse mogelijkheden (bretellen, N119 als secundaire weg, N119 als primaire en dus expresweg,…) op een correcte en verstandige manier tegenover elkaar afwegen.


Bovendien kijken wij ook  uit naar de door de provincie aangekondigde mobiliteitsevaluatie (tegen 2012). Deze heeft immers ook een uitdrukkelijk bovenlokale dimensie.


Wij wachten dus liever even af wat de onderzoeken en evaluaties zullen brengen in plaats van hals over kop met losse flodders en nat kruit te beginnen schieten op al wat beweegt.


Ondertussen kijken wij verder geamuseerd toe hoe de Turnhoutse politieke carrousel verder draait.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...