Hendrickx weg op 1 september? Of toch niet?

Gisteren plaatsen we onderstaande tekst op onze webstek. Hierover aan de tand gevoeld door Het Laatste Nieuws, ontkent hij zijn vertek op 1 september. “Dit jaar nog niet,” laat hij optekenen. We nemen daar graag akte van, maar blijven van oordeel dat hij beter klare wijn schenkt, zeker nu Turnhout een aantal financiële stormen tegemoet gaat.

Doet hij het of doet hij het niet?
Insiders – die het volgens ons toch zouden moeten kunnen weten -, komen ons vertellen dat burgemeester Marcel Hendrickx het voor bekeken zal houden op 1 september.
Op 1 juli zal ook Annie Leysen, OCMW-voorzitter, ontslag nemen. Dat heeft ze al een hele tijd geleden aangekondigd.
Heeft het feit dat de beleidsnota’s van de schepenen pas aan de agenda van de gemeenteraad zullen geplaatst worden in september iets te maken met het mogelijke vertrek van Hendrickx? Of wacht hij gewoon tot na de zomerse Vrij-dagen? Het wordt hoog tijd dat Marcel Hendrickx eindelijk klare taal gaat spreken en alle speculaties en geruchten de kop indrukt. Niemand is gebaat met onduidelijkheid. Meer nog: het weegt op het beleid.
Als onze influisteraars gelijk hebben, dan kan de nieuwe legislatuur eindelijk van start gaan na het vertrek van Leysen en Hendrickx. Ondertussen blijft het ter plaatse trappelen.
Turnhout heeft recht op duidelijkheid in functie van goed bestuur, zelfs als de insiders die tot bij ons komen ongelijk zouden hebben.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...