Hallo mijnheer Wolput?!

Fractievoorzitter Paul Meeus stuurde op maandag 15 december onderstaand briefje via e-post naar de Turnhoutse ACW-baas Dré Wolput. Normaal reageert deze laatste op alles wat er beweegt in de stad en legt hij op alle slakken zout. Maar deze keer brak een oorverdovende stilte uit. Zou Dré met een probleem zitten naar aanleiding van zijn eigen uitlatingen?


Beste heer Wolput,

 

In de polemiek die ontstond naar aanleiding van uw Vrije Tribune in ‘Gazet van Turnhout’ onder de titel ‘GvA-commentator heeft extreem-rechtse allures’, zegt u op een zeker ogenblik: “Je vraagt ook naar argumenten waarom ik stel ‘uw afschuw lijkt wel geschreven door een auteur met extreem rechtse ‘allure’. Dat is omdat een bepaalde Vlaamse extreem rechtse partij de vakbond(en) altijd een ‘bende misdadigers en maffioso noemt’.”

 

Niet omdat ik me direct aangesproken voel, maar uit politieke interesse wilde ik u – kort – volgende vraagjes even voorleggen:

 

1. Welke bepaalde Vlaamse extreem-rechtse partij bedoelt u?2.  Kunt u de door u aangehaalde en tussen aanhalingstekens geplaatste letterlijke tekst ‘bende misdadigers en maffioso’ ten aanzien van de vakbonden aantonen in teksten en/of publieke uitspraken van de partij die u bedoelt (of van haar vertegenwoordigers)?


Ik dacht: wie A zegt, moet ook maar B zeggen…


Ik kijk uw aantwoord met bijzondere aandacht tegemoet. Dank bij voorbaat overigens.


Vriendelijke groeten,


Paul Meeus
Voormalig syndicaal afgevaardigde en lid van een ondernemingsraad (COV-ACV)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...