De Ring: sp.a op dezelfde lijn als het Vlaams Belang!

Na de eerste actie van de bewoners van de Heizijde op 5 juni, werd er dezer dagen opnieuw actie gevoerd tegen het sluipverkeer en de verkeersoverlast. Op 6 juni verspreidden wij hierover reeds een duidelijk bericht (dat men op onze webstek kan nalezen) waarin wij eens te meer pleitten voor de doortrekking van de Ring als enige ernstige oplossing voor het probleem van de ontsluiting van het Turnhoutse noord-westkwartier. Het Vlaams Belang is er in geslaagd tijdens deze legislatuur om het loodzware taboe over dit thema weg te halen door als eerste partij openlijk dit standpunt in te nemen. Velen zijn ons daarin ondertussen gevolgd. Ook en zelfs Dré Wolput, de nagelnieuwe kartelpartner van CD&V. En niemand minder dan de voormalige schepen van mobiliteit Dimitri Gevers durfde informeel meestappen in dit verhaal.
Vandaag verneemt het Vlaams Belang met vreugde dat sp.a bij monde van Stijn Bohez nu ook openlijk stelt: “De Ring doortrekken is een optie die de stad volgens ons moet onderzoeken, evenwel met aandacht voor de waardevolle natuurelementen in de omgeving. De weg moet ook zo weinig mogelijk hinder op het landschap veroorzaken, zowel visueel als op het vlak van geluid.”
We zijn op goede weg. De ogen gaan open, gesteund door vele burgers. Binnenkort zijn er verkiezingen. We zijn eens benieuwd wie ook nadien op hetzelfde standpunt zal blijven. Wij in ieder geval wel.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...