Campagne ‘veilig ouder worden’

De voorbije weken werden in enkele duizenden brievenbussen van Turnhout folders gebust in het kader van onze nationale campagne ‘Veilig ouder worden’. De burgers werden hierin als volgt aangesproken.

Beste senior,


 


Turnhout lijkt op het eerste gezicht een veilige stad. Nochtans blijkt uit de politiecijfers inzake straatcriminaliteit en diefstallen dat deze fenomenen toch verrassende proporties aannemen. De onveiligheid wordt vaak afgedaan als een subjectief gevoel. Dat is natuurlijk niet zo.


 


In 2008 waren er maar liefst 201 woninginbraken in Turnhout en einde september van dit jaar waren er dat al 78. In 2008 werden er in onze stad maar liefst 1074 feiten gepleegd inzake straatcriminaliteit (diefstallen met geweld op de openbare weg (afrukken handtas, pesten en afpersen), gauwdiefstal en zakkenrollerij, vandalisme + vernietiging, slagen en verwondingen op de openbare weg, bedreigingen op de openbare weg). Einde september van dit jaar stond de teller al op 848… U vindt deze en nog meer cijfers terug op de webstek van de politie. We verzinnen dus niets!


 


De daders worden alsmaar driester en gewelddadiger. Ten gevolge van de overvolle gevangenissen en het acuut tekort aan gesloten jeugdinstellingen gaan de daders vaak vrijuit. Het Vlaams Belang wil dringend een beter en efficiënter veiligheidsbeleid met meer aandacht voor de slachtoffers van criminaliteit en een harde aanpak van de criminelen. De problemen in de schaduw houden lost echt niets op en maakt van Turnhout geen veiligere stad.


 


U kan het de criminelen zelf ook moeilijker maken. In deze folder bieden wij u nuttige preventietips aan. Soms maken we het de inbreker, de handtasdief of de gauwdief wel bijzonder gemakkelijk. Dat kan u vermijden door ervoor te zorgen dat u geen aanleiding geeft tot diefstal of inbraak. Neem de preventietips zeker door, bewaar ze en wapen u ermee tegen de criminelen.


 


Het Vlaams Belang biedt u in het kader van deze Veilig Ouder Worden-actie graag 250 gratis veiligheidsalarmen  aan. U kunt ze ophalen op ons secretariaat aan de Merodelei 92.


Let op: 1 per persoon en op is op! U bent welkom!


 


Paul Meeus


Fractievoorzitter in Gemeente- en OCMW-raad

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...