ABVV bijt in het zand

Het kort geding dat een ABVV-afgevaardigde had aangespannen tegen de nationale campagnefolder van het Vlaams Belang, is vrijdagmiddag door de rechter afgewezen. Carina Vaes beweerde dat zij in de folder te zien was en eiste 250 euro per pamflet dat nog zou worden bedeeld.

Zoals we in deze rubriek reeds meldden, was de dame op de bewuste foto echter niét Carina Vaes, maar Vlaams Belang-personeelslid Mireille Buyse. De foto werd genomen op de wekelijkse markt in Asse. Advocaat Jos Van der Velpen weigerde echter de waarheid onder ogen te zien en hield in de rechtszaal hardnekkig vol dat zijn cliënte in de folder stond afgebeeld.

In zijn beschikking stelt de rechter klaar en duidelijk dat Carina Vaes geen enkel stuk neerlegt waaruit blijkt dat zij de persoon zou zijn die op de foto wordt afgebeeld. “Buiten een jeansrok die inderdaad lijkt op de rok gedragen door de dame op de foto, brengt zij geen andere herkenningstekenen bij (oranje shirt, halsketting, portefeuille, rugzak).” De rechter besloot dat de vordering ongegrond is en veroordeelde de ABVV-militante tot het betalen van de gerechtskosten.

Frank Vanhecke reageerde tevreden op de uitspraak van de rechter. “De even doorzichtige als schandalige poging van de socialistische vakbond om de campagne van het Vlaams Belang schade te berokkenen, is mislukt,” aldus de Vlaams Belang-voorzitter.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...