5209 maal dank!

Gisteren stemden maar liefst 5209 Turnhoutenaren voor het Vlaams Belang. Daarmee werd onze partij de tweede grootste formatie in Turnhout. Onze lijsttrekker kreeg daarnaast het tweede grootste aantal voorkeurstemmen: 1885! Met een hechte en fors versterkte ploeg van 7 gemeenteraadsleden wordt het nu oppositie voeren tegen een centrum-linkse meerderheid.

In een normale democratie wordt met de grootste overwinnaar tenminste een verkennend gesprek gevoerd in het kader van de vorming van een nieuwe meerderheid. In dit land waar politieke uitsluiting tot norm is verheven, kunnen we echter spreken van een democratie met een blinde vlek. Vlaams Belang-kiezers tellen immers nooit meer mee. Nochtans hebben wij gisteren de hand uitgestoken naar de gebroken meerderheid in de hoop op die wijze een centrum-rechtse meerderheid in onze stad te vormen. het mocht niet baten. De oekazes uit Brussel worden gevreesd, want alles draait tenslotte om macht en niet om heilige principes.

Ook het programma van onze partij wordt van de tafel geveegd nog voor het gelezen wordt. Iedereen spreekt er wel over, maar niemand leest het. Bizar.

De volgende zes jaar zullen wij opnieuw alles in het werk stellen om punten van ons programma aan de agenda te plaatsen en het debat aan te gaan met de anderen. Het Vlaams Belang zal in onze stad met een vernieuwde en versterkte ploeg met overtuiging opkomen voor zijn 5209 kiezers!

Steven Joosten
1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...