33 procent !!!

Vandaag vond er een politieke themadag plaats in het Geelse Sint-Maria-Instituut voor de leerlingen van het laatste jaar.
Per klasgroep (zeven in totaal) kregen de leerlingen op basis van een doorschuifsysteem de mogelijkheid alle denkbare vragen af te vuren op de politici van 7 politieke partijen.
De aanwezige politici: CD&V – Frans Peeters (burgemeester van Geel en Vlaams parlementslid), Open VLD – Margriet Hermans (Vlaams parlementslid), sp.a – David Geerts (Kamerlid), spirit – Koen T’Sijen (Kamerlid), N-VA – Kris van Dijck (Vlaams parlementslid), Groen – Ethel Brits en Paul Meeus voor het Vlaams Belang. Tot vandaag is Paul medewerker van de Kamerfractie, maar vanaf morgen zal hij nog tot aan de verkiezingen als Kamerlid de overleden Guido Tastenhoye vervangen.

De leerlingen waren bijzonder gemotiveerd én goed voorbereid op de politieke themadag.
Na de gesprekken met alle politici mochten de leerlingen in een geheime stemming hun stem uitbrengen.

Blanco: 1%
Groen: 3%
Open VLD: 7%
sp.a: 7%
Spirit: 9%
N-VA: 17%
CD&V: 24%
Vlaams Belang: 33%

Een onverdonderend succes werd het voor ons nieuwe Kamerlid!
Meteen werd aangegeven dat onze partij een goed en duidelijk antwoord heeft op de vele vragen die jongeren bezig houden én dat het Vlaams Belang inderdaad dé partij van de toekomst is.

Een mooie opsteker in de aanloop naar de verkiezingen! Ook al heeft Paul Meeus "maar" een opvolgersplaats op de Kamerlijst, toch is het goed om weten dat hij hoe dan ook onze kleuren met verve en overtuiging verdedigt. In Geel werd dat nog maar eens bewezen!

Ondertussen is het ons ook duidelijk waarom het Heilig Graf en de verpleegstersschool in Turnhout onze partij uit alle politieke debatten houden: ze zijn gewoon bang voor het licht van de zon.

Steven Joosten
1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...