11 juli in Turnhout

Gisteren bedeelde het Vlaams Belang bij de Turnhoutenaars die hun Vlaamse leeuwenvlag hadden uitgehangen een lekker flesje ‘Vlaamsche Leeuw’, een sterk biertje. Deze geste werd overal letterlijk en figuurlijk gesmaakt! Helaas konden we geen flesje afgeven bij de burgemeester en de eerste schepen – beiden van de N-VA -, want aan hun huizen was geen Vlaamse leeuwenvlag te zien…

Omdat we onmogelijk àlle straten konden doen, is er her en der wel een enkele vlag over het hoofd gezien… Deze mensen kunnen voor hun flesje nog altijd terecht op ons secretariaat aan de De Merodelei! 

Om 14 uur waren wij dan ook met een mooie delegatie present aan het Jozef Simonsmonument, waar Lieve Driesen tijdens de hulde namens het Vlaams Belang – Turnhout een bloemstuk neerlegde. Op vraag van onze fractie in de gemeenteraad was het monument overigens keurig opgepoetst en hersteld. Dank daarvoor aan Willy van Geirt, schepen van Cultuur. 
Nadien in het stadhuis was er nog de klassieke academische zitting met zinvolle spreekbeurten van burgemeester Brentjens, Dirk Mertens voor de Vlaamse Oud-Strijders en Knack- en Trends-hoofdredacteur Johan van Overtveldt, en natuurlijk een streepje muziek en de samenzang. Op de receptie vonden mensen van alle gezindten elkaar bij een goed glas voor een hartelijk gesprek.
Bijna alle politieke fracties uit de gemeenteraad waren op zijn minst vertegenwoordigd. Alleen Open VLD was afwezig. Jammer. 
Tot ieders verbazing dook de nieuwe burgemeester aan het Jozef Simonsmonument op met zijn tricolore sjerp om. Toen in het verleden de CD&V-burgemeesters dat ook deden, werden zij door onze fractie en ook door de N-VA aangemaand dat niet meer te doen. De jongste jaren waren er dan ook geen tricolore sjerpen meer te zien… Onze fractievoorzitter sprak daarom gisteren de burgemeester daarop even aan… Met succes! Want nadien in het stadhuis zagen we een tricolore sjerp onder zijn stoel liggen… Mooi zo! 
Ook het volksfeest op de Grote Markt mocht er dit jaar zijn. Jong en oud genoten spontaan en voldaan van een mooie 11 juli!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...